L'actual temps que vivim

Ja fa uns dies de la meva primera actualitzció i ja va sent hora potser de tornar a actualitzar, no? Moltes coses han passat desde que vaig obrir el blog, passant per la vaga d'estudiants universitaris del 17N, la majoría absoluta del PP del 20N i la passada vaga de funcionaris de presons del 2 de decembre.

Pel que fa a la vaga d'estudiants, tot i que ens vulguin fer creure que no va tenir la repercussió desitjada, els que vam estar a la universitat al peu del canó sabem que no va ser així, almenys a la UPF. A la nostra universitat aquell dijous no va ser un dia normal. Independentment dels piquets informatius que vam realitzar a l'entrada dels edificis, molta gent ja no va assistir a classe aquell dia (pels motius que siguin, cadascú és lliure de fer el que vulgui). Tot i així, entre el que si que van decidir d'anar a classe, hi havia gent de tot: gent que volia fer classe com un dia normal, gent que anava per entregar un treball i després marxava sense quedar-se a classe i gent que anava pel simple fet que el professor pertinent els havia "amenaçat" amb represàlies pel fet de decidir secundar la vaga. Les accions que vam realitzar, ja no per boicotejar les classes, sinó per fer veure a tothom que aquell no era un dia normal, van donar el seu resultat. I per això n'hem d'estar satisfets del resultat de la nostra feina i del resultat que vam obtindre.

Del tema de la victòria de la majoria absoluta del PP... sense comentaris. Si ja estem malament, ara que estarem, pitjor? No sóc ni militant ni simpatitzant del PSOE però... ho dirè finament: no sé en què es basa la gent per dir que Zapatero ha ficat a Espanya a la crisi. Anem a ser una mica realistes. Zapatero va arribar al poder al 2004 quan ja estava en marxa tot el boom de la bombolla inmobiliària, o el que és el mateix, l'època on s'estirava més el braç que la màniga. A l'expresident li va explotar a les mans aquesta bombolla, i no només a Espanya, sinò a nivell mundial hi ha crisis. Ara es presenten els del PP com a salvadors de la humanitat? Una dreta ultraconservadora, hereva directa del règim franquista, on el fundador del PP va ser ministre de Franco; un partit on mai han condemnat la dictadura franquista. Un partit que va en contra de les llibertats, ja no llibertats nacionals, sinó en contra de les llibertats individuals. Un partit on, preguntis a qui preguntis, tothom et diu que no l'ha votat, però la realitat és que governa amb majoría absoluta...

Cada cop les coses estàn anant cap a pitjor, cada cop hi han més retallades, però retallades per a gent mileurista, gent treballadora que li costa arribar a final de mes. En canvi, la classe política viu amb tota classe de luxes i això hi ha gent que encara no ho veu. Afortunadament, una part de la població se n'adona d'aquestes injustícies i sembla ser que ara comença a reaccionar. I aquestes protestes cada cop aniràn a més si segueixen les mesures que actualment tenim; temps al temps sinó.


Intentaré anar actualitzant el blog amb una mica més de regularitat.

Salut, república i socialisme!
Pd: us deixo una petita cançò, que ja te uns anyets, per fer una mica més amena la lectura de la parrafada que acabo de publicar.No hay comentarios:

Publicar un comentario